Zapečeni pileći medaljoni s mozzarellom na kremi od graška

Sastojci za zapečene pileće medaljone s mozzarellom na kremi od graška (za 4 osobe):
600 g pilećeg filea (medaljona)
300 ml slatkog vrhnja
100 g mozzarelle
50 g maslaca
20 g pistacije
sol, papar

Sastojci za kremu od graška:
400 g smrznutog graška
100 g mascarpone sir
20 g maslac
muškatni oraščić, sol

Sastojci za njoke s ciklom:
200 g mješavine za krumpirovo tijesto
100 g svježe cikle
3 žlice maslinova ulja

Priprema:
Na maslacu s obje strane popržimo pileće medaljone, dodamo slatko vrhnje, posolimo, poparimo i kratko prokuhamo.
Medaljone složimo u vatrostalnu posudu, prekrijemo ploškama mozzarelle, posipamo sjeckanim pistacijama te kratko zapečemo u pećnici.

Grašak kuhamo u maloj količini vrele vode.
Kuhani grašak usitnimo štapnim mikserom, dodamo maslac, mascarpone, muškatni oraščić, soli po potrebi te napravimo prozračnu kremu.

Za prilog predlažemo njoke s ciklom.
U smjesu za krumpirovo tijesto dodamo hladnu vodu i kuhamo izblendanu ciklu.
Oblikujemo dugačke valjke te ih narežemo.
Kuhamo u vreloj vodi oko 3-4 min, tj. dok ne isplivaju na vrh.
Kuhane procijedimo i kratko isperemo hladnom vodom te prelijemo maslinovim uljem da se ne zalijepe.

Uz ovo jelo preporučujemo kvalitetna vina rizling rajnski ili frankovku.

Jelo je pripremila chef Božica iz KTC restorana Klara (Križevci).

​Dobar tek!
 

Prijavite se na newsletter

Budite uvijek u toku i ne propustite korisne informacije.