Uskrsni ručak

Svinjsko pečenje s francuskom salatom i mladim lukom

Sastojci:
2,5 kg mladog odojka
200 g mladog luka
400 g mješavine za francusku salatu
2 žlice majoneze
1 kuhano jaje
2 veća kisela krastavca
sol, papar

Priprema:
Meso u komadu nasoliti dan ranije. Peći u pećnici na 180°C cca 2 sata. Mješavinu za francusku salatu skuhati u slanoj vodi, ohladiti te pomiješati s majonezom, tvrdo kuhanim jajem i kiselim krastavcima narezanima na manje kockice. Začiniti po želji. Mladi luk oprati i očistiti.
 

Šunka u kukuruznom kruhu s punjenim jajima

Sastojci:
100 g kukuruznog brašna
400 g glatkog pšeničnog brašna
20 g kvasca
1 rolana šunka (cca 1 kg)
4 tvrdo kuhana jaja
1 žlica umaka od hrena
2 žlice majoneze
sol, šećer, ulje

Priprema:
Šunku kuhati cca 1 sat i ostaviti da se ohladi. Kukuruzno brašno preliti s cca 3 dl kipuće vode, dobro izmiješati i ostaviti da se ohladi. U ohlađene brašno dodati još pšenično brašno, 1 žlicu šećera, 2 žlice ulja, malo soli i kvasac. Zamijesiti glatko tijesto s malo mlake vode da nije pretvrdo ni premekano. Ostaviti na toplome da se udvostruči. Razvaljati u četvrtasti oblik.

Ohlađenu šunku koju smo cijelu premazali jajetom, zamotati u tijesto i staviti na lim na masni papir te peći u zagrijanoj pećnici na 180°C. Dok počne dobivati zlatnu boju, prekriti folijom i još peći cca 40 min. Rezati ohlađeno. Jaja kuhati 10 min u slanoj vodi, rashladiti u hladnoj vodi i oguliti. Prerezati na pola i izvaditi žumanjak. Žumanjak pomiješati s hrenom i majonezom i time puniti jaja.


Dobar tek!

Prijavite se na newsletter

Budite uvijek u toku i ne propustite korisne informacije.
ktc.hr upotrebljava kolačiće
Na ovoj mrežnoj stranici koriste se kolačići.
Voditelj obrade podataka koji se prikupljaju na ktc.hr je:

KTC d.d., Ulica Nikole Tesle 18, 48 260 Križevci, Hrvatska

Službeniku za zaštitu podataka možete se javiti putem e- mail adrese: sluzbenik@ktc.hr.

Molimo Vas da pročitate Pravila privatnosti i Pravila o korištenju kolačića ili prilagodite postavke.

Vaša prava su pravo na pristup, pravo na brisanje, pravo na ispravak, pravo na prigovor, pravo na prenosivost te pravo na ograničenje obrade. Privolu koju nam dajete klikom na pojedinu kategoriju kolačića možete u bilo kojem trenutku povući.
Prihvaćam sve
Prihvaćam nužne
Prilagodi