Uskrsni ručak

Svinjsko pečenje s francuskom salatom i mladim lukom

Sastojci:
2,5 kg mladog odojka
200 g mladog luka
400 g mješavine za francusku salatu
2 žlice majoneze
1 kuhano jaje
2 veća kisela krastavca
sol, papar

Priprema:
Meso u komadu nasoliti dan ranije. Peći u pećnici na 180°C cca 2 sata. Mješavinu za francusku salatu skuhati u slanoj vodi, ohladiti te pomiješati s majonezom, tvrdo kuhanim jajem i kiselim krastavcima narezanima na manje kockice. Začiniti po želji. Mladi luk oprati i očistiti.
 

Šunka u kukuruznom kruhu s punjenim jajima

Sastojci:
100 g kukuruznog brašna
400 g glatkog pšeničnog brašna
20 g kvasca
1 rolana šunka (cca 1 kg)
4 tvrdo kuhana jaja
1 žlica umaka od hrena
2 žlice majoneze
sol, šećer, ulje

Priprema:
Šunku kuhati cca 1 sat i ostaviti da se ohladi. Kukuruzno brašno preliti s cca 3 dl kipuće vode, dobro izmiješati i ostaviti da se ohladi. U ohlađene brašno dodati još pšenično brašno, 1 žlicu šećera, 2 žlice ulja, malo soli i kvasac. Zamijesiti glatko tijesto s malo mlake vode da nije pretvrdo ni premekano. Ostaviti na toplome da se udvostruči. Razvaljati u četvrtasti oblik.

Ohlađenu šunku koju smo cijelu premazali jajetom, zamotati u tijesto i staviti na lim na masni papir te peći u zagrijanoj pećnici na 180°C. Dok počne dobivati zlatnu boju, prekriti folijom i još peći cca 40 min. Rezati ohlađeno. Jaja kuhati 10 min u slanoj vodi, rashladiti u hladnoj vodi i oguliti. Prerezati na pola i izvaditi žumanjak. Žumanjak pomiješati s hrenom i majonezom i time puniti jaja.


Dobar tek!

Prijavite se na newsletter

Budite uvijek u toku i ne propustite korisne informacije.