Uskrsni ručak
Sastojci:
1,5 kg rolane lopatice
1,4 teleće potrbušine
100 g slanine
10 jaja
mladi luk
400 g povrća za francusku
500 g blitve
10 dag kiselih krastavaca
2 žlice majoneze
400 g bijelog kruha (najbolje par dana star)
1 glavica luka
sol, papar u zrnu
2 lovor lista
3 dcl mlijeka
Priprema:
Rolanu lopaticu skuhati u vodi s lovorom i zrnom papra. (Najbolje dan ranije jer se lakše reže hladna)
6 jaja skuhati na tvrdo i poslužiti uz šunku, po želji dodati mladi luk.
Povrće za francusku skuhati u slanoj vodi. U ohlađeno dodati sitno sjeckane krastavce, 2 tvrdo kuhana jaja sjeckana na kockice i majonezu.
Začiniti po želji i pomiješati.
Teletinu rastući batom za meso i začiniti.
Kruh narezati na kockice i preliti mlijekom, ostaviti da upije.
U međuvremenu na luku dinstati kratko slaninu, dodati kruh i 2 jaja.
Sve zajedno zamijesiti. Ako je premekano, dodati krušnih mrvica.
Na jednu stranu teletine posložiti blitvu i na to nadjev. Zarolati, učvrstiti mrežicom za rolade i peći oko 1,5 h na 180 stupnjeva ispod folije u pećnici.
Dobar tek!