Svinjski lungić sa šampinjonima

Sastojci:
800 g svinjskog lungića
maslac
200 g šampinjona
200 ml vrhnja za kuhanje
1 luk
sol, papar

Priprema 
Svinjski lungić očistiti od žilica i masnoće i narezati na medaljone debljine 2 cm te posoliti.
U tavi na maslacu kratko prepržiti medaljone i nakon toga izvaditi ih i staviti na stranu.
Na tavu dodati sitno sjeckani luk. Čim luk promijeni boju treba odmah dodati šampinjone.
 
Kad se pokuha voda koju su pustili šampinjoni, vratiti medaljone, podliti s malo vode ili temeljca i kratko dinstati. Na kraju dodati vrhnje za kuhanje i kada zavrije, maknuti s vatre. Začiniti dodatno po želji. Ukoliko želite, možete koristiti i drugu vrstu gljiva.
 
Dobar tek!
 

Prijavite se na newsletter

Budite uvijek u toku i ne propustite korisne informacije.
ktc.hr upotrebljava kolačiće
Na ovoj mrežnoj stranici koriste se kolačići.
Voditelj obrade podataka koji se prikupljaju na ktc.hr je:

KTC d.d., Ulica Nikole Tesle 18, 48 260 Križevci, Hrvatska

Službeniku za zaštitu podataka možete se javiti putem e- mail adrese: sluzbenik@ktc.hr.

Molimo Vas da pročitate Pravila privatnosti i Pravila o korištenju kolačića ili prilagodite postavke.

Vaša prava su pravo na pristup, pravo na brisanje, pravo na ispravak, pravo na prigovor, pravo na prenosivost te pravo na ograničenje obrade. Privolu koju nam dajete klikom na pojedinu kategoriju kolačića možete u bilo kojem trenutku povući.
Prihvaćam sve
Prihvaćam nužne
Prilagodi