Punjene bezmesne paprike

Sastojci:
4 velike crvene paprike
1 glavica luka
1 veća tikvica
2 češnja češnjaka
200 g šampinjona
200 g svježe rajčice
3 listića majčine dušice
100 g parmezana
200 g sira Varaždinec
maslinovo ulje

Priprema:
Paprike prerezati na pola i očistiti od koštica. Na malo maslinovog ulja pirjati sitno nasjeckani luk te dodati sitno sjeckani češnjak. Pirjati uz stalno miješanje još par minuta.  Dodati tikvicu i rajčicu narezane na srednje kockice te šampinjone na listiće.
Kad povrće omekša maknuti s vatre, dodati parmezan i majčinu dušicu i sve zajedno pomiješati te puniti paprike koje smo prethodno stavili u lim za pečenje premazan uljem. Na kraju posipati ribanim sirom Varaždinec i peći cca 30 min na 200°C dok paprike ne omekšaju.

Jelo se može poslužiti kao glavno jelo ili prilog uz neko pečenje.

Dobar tek!
 

Prijavite se na newsletter

Budite uvijek u toku i ne propustite korisne informacije.