Popečci od povrća s pireom od celera i kruške
Sastojci:
200 g šampinjona
200 g poriluka
100 g avokada
20 g rižinih krekera
1 jaje
sol, maslinovo ulje
200 ml ulja
50 g glatkog brašna
1 jaje
50 g kukuruznih pahuljica
Priprema:
Šampinjone i avokado naribamo na ribež, poriluk sitno narežemo, posolimo te lagano dinstamo na maslinovom ulju . Rižine krekere također naribamo te pomiješamo s dinstanim povrćem, zatim povežemo s jajetom i oblikujemo u polpete. Polpete uvaljamo u brašno zatim jaje te u usitnjene kukuruzne pahuljice. Popržimo ih na ulju s obje strane da su izvana hrskavi, a iznutra sočni mekani.
Za pire očistimo celer i krušku te ih narežemo na veće kocke i stavimo kuhati u u mlijeko, tekućinu ocijedimo te sa štapnim mikserom miksamo dok ne dobijemo prozračnu finu pjenicu, dodamo malo maslaca i soli ili maslinovog ulja po želji.
Uz polpete možemo poslužiti jogurt s vlascem.
Dobar tek!