Orada u škartocu
(za 4 osobe)
Sastojci:
4 manje orade
4 krumpira
4 mrkve
1 limun
4 češnja češnjaka
Maslinovo ulje
Sušeni bosiljak
Sol, papar
Priprema:
Orade očistiti, oprati i osušiti, izvana i iznutra posoliti i posuti suhim bosiljkom. Krumpir oguliti, očistiti mrkvu i češnjak te sve povrće posoliti i popapriti i narezati na tanke ploške zajedno s limunom. Na pleh za pečenje prvo staviti papir za pečenje dovoljno velik da u njega stane dio povrća i jedna orada. Prvo rasporediti povrće te na kraju staviti ribu s kolutovima limuna i preliti s maslinovim uljem, po želji još dodati bosiljka ili drugog začinskog bilja.
Sve zamotati i krajeve papira povezati s koncem.
Isto ponoviti i s preostale tri orade i povrćem. Četiri zasebna škartoca staviti na pleh u zagrijanu pećnicu na 200°C i peći oko pola sata.
Dobar tek!