Kukuruzna zlevanka

Sastojci:
4 jaja
200 ml šećera
200 ml ulja
200 ml kukuruznog brašna
200 ml glatkog brašna
1 prašak za pecivo
2 tekuća jogurta
200 ml kiselog vrhnja
250 g  suhih šljiva
2 vanilin šećera
šećer u prahu za posipanje
 
Priprema:
Mikserom izmiješati jaja i šećer. Dodati ulje, kukuruzno i glatko brašno, prašak za pecivo, jogurt i vanilin šećer te dobro izmiksati. Smjesu preliti u kalup prekriven papirom za pečenje i ravnomjerno rasporediti. 
 
Šljive i vrhnje dodati na tako raspoređenu smjesu. Peći oko 40 min na 175°C, tj. sve dok ne dobije tamno-zlatnu boju. Rashladiti kratko, posuti šećerom u prahu i servirati.
Jelo može biti desert ili međuobrok.
 
Dobar tek!

Prijavite se na newsletter

Budite uvijek u toku i ne propustite korisne informacije.
ktc.hr upotrebljava kolačiće
Na ovoj mrežnoj stranici koriste se kolačići.
Voditelj obrade podataka koji se prikupljaju na ktc.hr je:

KTC d.d., Ulica Nikole Tesle 18, 48 260 Križevci, Hrvatska

Službeniku za zaštitu podataka možete se javiti putem e- mail adrese: sluzbenik@ktc.hr.

Molimo Vas da pročitate Pravila privatnosti i Pravila o korištenju kolačića ili prilagodite postavke.

Vaša prava su pravo na pristup, pravo na brisanje, pravo na ispravak, pravo na prigovor, pravo na prenosivost te pravo na ograničenje obrade. Privolu koju nam dajete klikom na pojedinu kategoriju kolačića možete u bilo kojem trenutku povući.
Prihvaćam sve
Prihvaćam nužne
Prilagodi