Križevci za Križovec pomažu sovama!

Iskazali smo brigu za dobrobit divljih životinja donirajući Službi čuvara prirode Javne ustanove Međimurska priroda financijska sredstva za nabavu transportera (bokseva) za prijevoz ozlijeđenih životinja, kućica za sove kukuvije i fotozamku.

Svečanost uručenja donacije održana je u petak 16. veljače uz obalu rijeke Mure u neposrednoj blizini Centra za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu. Svečanosti su u ime KTC-a nazočili Daliborka Kranjčić, predsjednica uprave i Tomislav Gerić, voditelj digitalnog marketinga, te Siniša Golub, ravnatelj Međimurske prirode - Javne ustanove za zaštitu prirode i međimurski čuvari prirode Velimir Bašek i Antonio Krušelj.

Suradnju su potakle šumske priče snimljene fotokamerama. Naime, u sklopu redovnog nadzora međimurski čuvari prirode na određena staništa postavljaju fotozamke/ fotokamere za proučavanje i istraživanje divljih životinja koje obitavaju na zaštićenim područjima Međimurske županije. Pri tome nastaju različiti videozapisi, a neke od njih je Međimurska priroda odlučila podijeliti sa zainteresiranom javnošću. S tom namjerom u rujnu 2022. godine pokrenut je dokumentaristički serijal nazvan „Što je sova vidjela‟ i do sada su objavljene dvadeset i tri epizode. Glavni glumci su, dakako, divlje životinje.

Daliborka Kranjčić i Siniša Golub, najavili su kako će se suradnja između Međimurske prirode - Javne ustanove za zaštitu prirode i KTC d.d. u domeni društveno odgovornih projekata nastaviti i ubuduće.

Novosti u KTC-u

Prijavite se na newsletter

Budite uvijek u toku i ne propustite korisne informacije.