Sastojci:
- 100 g crvenog luka
- 100 g šampinjona
- 50 g hamburgera
- 800 g junećeg buta
- 50 g senfa
- 400 g krumpira
- 50 g brusnica
- crno vino
- gustin po potrebi
- ulje
- sol
- papar
Priprema:
Nadjev
- Popržite sitno nasjeckan luk na zagrijanom ulju
- Dodajte narezane šampinjone i hamburger te začinite
Rolada
- Juneći but narežite na šnicle i potucite
- Šnicle stavite na alu foliju, namažite senfom, napunite nadjevom te zarolajte
- Roladu stavite na pleh i zalijte s vodom i uljem
- Pecite 1 sat na 180 stupnjeva
- Za prilog skuhajte krumpir i napravite pire
Umak
- Popržite sitno nasjeckan luk na zagrijanom ulju
- Dodajte šampinjone, malo brusnice i crnog vina te sve zajedno začinite i ostavite da se kuha
- Po potrebi umak zgusnite s malo gustina kada je gotov
Kada je sve spremno, servirajte prerezanu roladu na pire krumpiru i prelijte umakom
Dobar tek