Informacije o alergenima

Poštovani gosti!

Ukoliko vas zanimaju glavni sastojci naručenog jela, njihovo porijeklo te je li u naručenom jelu postoje supstance koje izazivaju alergije ili intoleranciju molimo vas da informacije zatražite kod našeg osoblja!

Alergeni:
 

  1. 1. Žitarice koje sadrže gluten, tj.pšenica (poput pira i pšenice khorasan), riža, ječam, zob ili njihovi sojevi dobiveni hibridizacijom te proizvodi od tih žitarica  
  2. 2. Rakovi i proizvodi od rakova  
  3. 3. Jaja i proizvodi od jaja 
  4. 4. Riba i riblji proizvodi 
  5. 5. Kikiriki i proizvodi od kikirikija 
  6. 6. Zrna soje i proizvodi od soje 
  7. 7. Mlijeko i mliječni proizvodi (uključujući laktozu) 
  8. 8. Orašasto voće, tj. bademi, lješnjaci, orasi, indijski oraščići, pekan orasi,brazilski orasi, pistacije, makadamije ili kvinslandski orasi, te njihovi proizvodi 
  9. 9. Celer i njegovi proizvodi 
  10. 10. Gorušica i proizvodi od gorušice 
  11. 11. Sjeme sezama i proizvodi od sjemena sezama 
  12. 12. Sumporni dioksid i sulfiti pri koncentracijama većim od 10mg/kg ili 10mg/L računati kao ukupni SO2, koji su u proizvodima pripremljenim za konzumaciju ili rekonstituiranim u skladu s uputama proizvođača 
  13. 13. Lupina i proizvodi od lupine 
  14. 14. Mekušci i proizvodi od mekušaca 

Allergens:

  1. 1. Cereals containing gluten, i.e. wheat (such as spelt and khorasan wheat), rice, barley, oats or their strains obtained by hybridization and products from these cereals 
  2. 2. Crustaceans and crustacean products 
  3. 3. Eggs and egg products 
  4. 4. Fish and fish products 
  5. 5. Peanuts and peanut products 
  6. 6. Soy beans and soy products 
  7. 7. Milk and milk products (including lactose) 
  8. 8. Nuts, i.e. almonds, hazelnuts, walnuts, cashews, pecans, Brazil nuts, pistachios, macadamias or Queensland nuts, and their products 
  9. 9. Celery and its products 
  10. 10. Mustard and mustard products 
  11. 11. Sesame seeds and sesame seed products 
  12. 12. Sulfur dioxide and sulfites at concentrations higher than 10mg/kg or 10mg/L should be counted as total SO2, which are in products prepared for consumption or reconstituted in accordance with the manufacturer's instructions 
  13. 13. Lupine and lupine products 
  14. 14. Molluscs and mollusc products 

Prijavite se na newsletter

Budite uvijek u toku i ne propustite korisne informacije.