Grah s dimljenom vratinom

Sastojci:
600 g dimljene vratine
400 g suhog graha
150 g crvenog luka
200 g glatkog brašna
2 dcl ulja
1 režanj češnjaka
15 g koncentrata rajčice
20 g ajvara
Sol, papar, vegeta, crvena slatka paprika, ljuti feferoni

Priprema:
Grah namočimo u vodi par sati prije kuhanja da se napuhne i omekša.
Narežemo luk, češnjak i vratinu.
U lonac na zagrijano ulje stavimo luk, popržimo ga i dodamo koncentrat rajčice, češnjak, ajvar i sve zajedno dinstamo neko vrijeme. Zatim zalijemo s vodom, dodamo grah i začinimo prema želji.
U tavicu stavimo malo ulja i brašna. Kada smo dobro popržili brašno dodamo crvenu papriku i maknemo s vatre.
Kada je grah kuhan zgusnemo ga sa zaprškom i ostavimo da još malo kuha.

Dobar tek!
 

Prijavite se na newsletter

Budite uvijek u toku i ne propustite korisne informacije.
ktc.hr upotrebljava kolačiće
Na ovoj mrežnoj stranici koriste se kolačići.
Voditelj obrade podataka koji se prikupljaju na ktc.hr je:

KTC d.d., Ulica Nikole Tesle 18, 48 260 Križevci, Hrvatska

Službeniku za zaštitu podataka možete se javiti putem e- mail adrese: sluzbenik@ktc.hr.

Molimo Vas da pročitate Pravila privatnosti i Pravila o korištenju kolačića ili prilagodite postavke.

Vaša prava su pravo na pristup, pravo na brisanje, pravo na ispravak, pravo na prigovor, pravo na prenosivost te pravo na ograničenje obrade. Privolu koju nam dajete klikom na pojedinu kategoriju kolačića možete u bilo kojem trenutku povući.
Prihvaćam sve
Prihvaćam nužne
Prilagodi