Carsko meso iz tave

(za 4 osobe)

Sastojci:
1 kg carskog meso
100 g glatkog brašna
120 g maslaca
100 g mladog luka
10 g češnjaka
5 ml soja umaka
10 ml bijelog vina
50 g bagremovog meda
sol i krupno mljeveni papar

Pole od mladog krumpira
1,4 kg mladog krumpira
5 ml ulja
sol, papar

Priprema:
Na carskom mesu napravimo rezove cca 5 milimetara u obliku kockica te u meso utrljamo sol i krupno mljeveni papar. Češnjak nasjeckamo na sitno, a mladi luk narežemo na kolutiće.

Začinjeno carsko meso uvaljamo u brašno te ga ispečemo na 80 g maslaca do zlatno žute boje.
Mesu dodamo ostatak maslaca, sitno sjeckani češnjak, kratko popržimo, dodamo soja umak, vino i med. Na laganoj vatri sve zajedno dinstamo dok ne dobijemo kremasti umak. Po potrebi ga podlijevamo s vodom.

Kod samog završetka jela stavimo mladi luk i maknemo s vatre.

Mladi krumpir dobro operemo, prerežemo vodoravno na polovice, začinimo i posložimo rezani dio na pouljen pekač. Pečemo u vrućoj pećnici na 180°C oko 45 minuta.

Još toplo carsko meso i krumpire serviramo na tanjur te prelijemo s umakom i ukrasimo s mladim lukom.

Dobar tek!
 

Prijavite se na newsletter

Budite uvijek u toku i ne propustite korisne informacije.