Bezglutenski muffini s borovnicama
Sastojci:
340 g Schär brašna
150 g šećera
2 žličice praška za pecivo
160 ml mlijeka od badema
125 ml ulja po izboru
2 jaja
2 žličice ekstrakta vanilije
190 g borovnica
Za preljev:
2 žlice šećera
1/2 žlice cimeta
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 190°C. Kalup za muffine od 12 šalica obložite papirnatim ulošcima.
Stavite Schär brašno, šećer i prašak za pecivo u veliku zdjelu. Promiješajte pjenjačom ili vilicom da se sjedini. U posebnoj posudi pomiješajte mlijeko, ulje, jaja i vaniliju. Polako ulijte tekuću smjesu u smjesu suhih sastojaka, lagano miješajući dok se ne sjedini. Nemojte previše miješati. Umiješajte borovnice.
Ravnomjerno podijelite tijesto između čaša za muffine.
Pomiješajte sastojke za preljev u maloj posudi. Žlicom nanesite na muffine.
Pecite 18-20 minuta ili dok čačkalica umetnuta u središte muffina ne izađe čista.
Dobar tek!