Zapečena sarma

Sastojci:
1 glavica kiselog zelja
600 g junećeg mljevenog mesa
1 luk
1 češanj češnjaka
100 g pancete
1 jaje
3 dl mlijeka
150 g suhog kruha
150 g sira trapista
sol
papar

Za bechamel umak:
100 g maslaca
6 dl mlijeka
brašno
sol

Priprema:
Na ulju pržimo sitno sjeckani luk i pancetu. U posudi pomiješamo meso, jaje, kruh namočen u mlijeku i izdrobljen, pečeni luk i pancetu te začinimo. Dobro promiješamo rukom da se smjesa sjedini.
Za bešamel umak zagrijemo maslac, pržimo na njemu malo brašna pa uz stalno miješanje ulijemo mlijeko. Začinimo po ukusu i kuhamo par minuta dok se umak ne počne zgušnjavati.

Punimo listove kiselog zelja dobivenom smjesom i zamotamo ih u sarmice. Na dno posude za pečenje narežemo kiseli kupus koji nam je višak te na njega složimo sarmice. Na kraju sarmice prelijemo s bešamel umakom i pečemo ih u pećnici na 175 stupnjeva 45 minuta.

Na polovici pečenja posipamo jelo ribanim sirom pa nastavimo peći do kraja.
Poslužimo uz kuhanu rižu ili neki drugi prilog po želji.

Dobar tek!

Prijavite se na newsletter

Budite uvijek u toku i ne propustite korisne informacije.