Varivo od tikvica s domaćim kobasicama

Sastojci:
500 g tikvica
500 g kobasica
500 g krumpira
200 g mrkve
200 g crvenog luka
20 g češnjaka
ulje
crvena slatka paprika
sol, papar
peršin
 

Priprema:
Luk nasjeckamo na sitne kockice i pirjamo na ulju dok ne omekša, a zatim dodamo protisnuti češnjak, crvenu papriku i zalijemo s dva decilitra vode. Dodamo na kockice narezanu tikvicu, mrkvu i krumpir i kuhamo na laganoj vatri dok povrće ne omekša.
Nakon što je povrće omekšalo, ubacimo kobasice, po potrebi dodamo još vode, začinimo solju i paprom i još kratko kuhamo. Pred kraj ulijemo vrhnje za kuhanje i sve lagano promiješamo. Serviramo u duboke tanjure te ukrasimo s malo vrhnja i sitno sjeckanim peršinom.

Dobar tek!

Prijavite se na newsletter

Budite uvijek u toku i ne propustite korisne informacije.