Varivo od oslića

Sastojci za riblji temeljac:
500 g oslića bez glave-ostaci od filetiranja
50 g celera
100 g mrkve
50 g crvenog luka
1 režanj češnjaka
20 g peršin lista
sol
papar u zrnu
lovor list

Sastojci za umak:
100 g crvenog luka
200 ml bijelog vina
250 ml pasirane rajčice
150 ml maslinovog ulja
450 g graška
riblji temeljac
lovor list
vegeta chilli natur
sol
2 režnja češnjaka

Sastojci za knedle od oslića:
file oslića
100 g griza
50 g maslaca
1 jaje
30 g peršin lista
sol
papar mljeveni bijeli

Priprema:
Oslića filetirati i file usitniti sa štapnim mikserom.
Iz filea istisnuti višak vode i ostaviti za pripremu knedla.

Za pripremu ribljeg temeljca u 1,5 l vode dodati ostatke od filetiranja(kosti, koža...), celer, mrkvu, crveni luk, češnjak i začine te kuhati na laganoj vatri oko sat vremena.

Na maslinovom ulju popržiti crveni luk i češnjak te zatim podlijati s vinom. Kad vino ishlapi dodati pasiranu rajčicu, grašak i zalijati s ribljim temeljcem.
Dodati začine po vlastitom ukusu i ostaviti da se polako kuha.

Od griza, jaja, maslaca, sjeckanog peršina i usitnjenog oslića napraviti masu za knedle. U knedle dodati malo soli i mljevenog bijelog papra.
Odmah po završetku miješanja, uz pomoć 2 žlice, ukuhavati knedle od oslića u umak koji lagano vrije. Kad sve knedle stavimo u umak ostaviti da lagano vrije 15 minuta. Još jedanput probati i ako treba, dodatno začiniti. Varivo skinuti s vatre i ostaviti još 15 minuta poklopljeno prije serviranja.

Jelo je pripremio chef Josip iz restorana Ivanec.

​Dobar tek!

Prijavite se na newsletter

Budite uvijek u toku i ne propustite korisne informacije.