Uskrsna pinca

Sastojci:
200 ml svježeg mlijeka
1 vrećica suhog kvasca
550 g  glatkog brašna
120 g šećera
50 g maslaca
50 ml ulja
3 žumanjka
2 prstohvata soli
1 žlica ruma
1 jabuka
po želji korica jedne naranče
Dodatno:
1 jaje
po želji listići badema

Priprema:
U posudu dodamo sve sastojke te mikserom mijesimo tijesto cca 5 min, tj. dok ne dobijemo glatku teksturu. Jabuku naribamo na sitni ribež, dodamo u tijesto te umijesimo dok se ne lijepo ne poveže. Tijesto izvadimo, malo ga pobrašnimo da bi ga lakše oblikovali te ga premjestimo u blago nauljenu posudu i ostavimo da se diže u toploj prostoriji oko 2 sata.

Kada se tijesto diglo, podijelimo ga na dva jednaka dijela i napravimo kugle. Pleh od pećnice obložimo papirom za pečenje te svoje pince stavimo na njih. Vilicom izmutimo jedno jaje i premažemo pince po vrhu i pomoću noža napraviti x ili križ i posipamo ih listićima badema. Ostavimo ih da se dižu još 1 sat, a zatim zagrijati pećnicu na 180° C. U zagrijanu pećnicu stavimo peći pince cca 45 min.

Dobar tek!

Prijavite se na newsletter

Budite uvijek u toku i ne propustite korisne informacije.