Tortilje punjene s piletinom i julienne povrćem

Sastojci za tortilje punjene s piletinom i julienne povrćem (za 4 osobe):
8 kom tortilja
500 g filea pilećeg zabatka
300 g gauda sira
200 g zelene paprike
200 g crvene paprike
200 g mrkve
200 g tikvica
250 g rukole
1 dl maslinovog ulja
1 dl balzamičnog octa
sol

Sastojci za salsu:
300 g luka
500 g pelata
sol, papar, čili u prahu
maslinovo ulje

Priprema:
Na maslinovom ulju popržimo piletinu koju smo prethodno narezali na trakice. Izvadimo iz tavice i popržimo povrće koje je narezano na julienne. Kad povrće omekša dodamo piletinu i začinimo te dodamo naribani sir i promiješamo da se sir ravnomjerno rasporedi. Zagrijemo tortilje i napunimo nadjevom i rukolom te ih namotamo.

Popržimo luk na maslinovom ulju dok luk ne poprimi zlatnu boju, a zatim dodamo pelate. Začinimo solju, paprom i čilijem te propasiramo štapnim mikserom.

Tortilje zalijemo salsom.

Jelo je pripremio chef Rade iz KTC restorana Mura (Mursko Središće).

​Dobar tek!

Prijavite se na newsletter

Budite uvijek u toku i ne propustite korisne informacije.