Salata od tune i tjestenine

Sastojci:
500 g tjestenine
400 g tuna komada iz konzerve
140 g kukuruza šećerca iz konzerve
100 g svježe paprike
1 ljubičasti luk
50 g feta sira
2 jaja
1 kiselo vrhnje
100 g majoneze
maslinovo ulje
sol i papar
Po želji: rikola, kapare, masline, limun...

Postupak:
U kipuću i posoljenu vodu staviti tjesteninu i kuhati na laganoj vatri 9-12 min, tj. dok tjestenina ne bude al dente. Tjesteninu ocijedimo i ostavimo da se ohladi, jaja skuhamo, ogulimo ih i narežemo na kockice. Iz konzerve ocijedimo tunu i kukuruz. Papriku, luk i feta sir narežemo na kockice te sve namirnice pomiješamo, začinimo, dodamo vrhnje i majonezu i malo maslinovog ulja. Na kraju još sve lagano pomiješamo, prema potrebi dodatno začinimo i stavimo u hladnjak da se malo ohladi.
Serviramo u duboku zdjelu i  ukrasimo s listićima rikule te na tanko narezanim kriškama limuna i luka.

Dobar tek!

Prijavite se na newsletter

Budite uvijek u toku i ne propustite korisne informacije.