Punjena juneća rolada

Sastojci:
2 kg juneće lopatice
10 g šunke u ovitku
5 g pečenog hamburgera
500 g purećeg mljevenog meso
1 hrenovka
100 g svježe paprike
2 jaja
peršin list
sol, papar
800 g krumpira

Priprema:
Juneću lopaticu sameljemo, dodamo na kockice narezani hamburger, šunku u ovitku, svježu papriku, peršin list i jaja, začinimo i sve zajedno dobro pomiješamo.
Na stol stavimo mljevenu junetinu, razvučemo ju i na nju stavimo smjesu od mljevene puretine te u sredinu stavimo hrenovku. Sve zajedno zarolamo, omotamo u papir za pečenje i stavimo u nauljenu posudu.
Pečemo u pećnici na 180°C oko jedan sat. Pred kraj pečenja odmotamo roladu i ostavimo da se malo zapeče.
Za prilog predlažemo pečeni krumpir.

Dobar tek!

Prijavite se na newsletter

Budite uvijek u toku i ne propustite korisne informacije.