Mesne okruglice u umaku od kopra i senfa s pireom od batata

Sastojci za okruglice:

500g mješanog mljevenog mesa
1 jaje
2 žlice sjeckanog lista peršina
pola šalice krušnih mrvica i mlijeko
sol
papar
crvena paprika
kajenski papar
1 režanj češnjaka sitno sjeckan

Sastojci za umak:

Umak:
1 crveni luk
2 režnja češnjaka
1 žlica sušenog kopra
1dcl bijelog vina
1 žlica senfa
250ml vrhnja za kuhanje
150ml vode ili temeljca
sol, papar,chili
1 žlica maslaca

Sastojci za pire od batata:

1kg batata
1 žlica maslaca
sol,papar

 

Priprema:
Pomiješajte meso, jaja i začine. Dodajte krusne mrvice u koje ste dodali mlijeko.
Oblikujte kuglice željene veličine.

Na malo maslinovog ulja prepržite mesne okruglice sa svake strane. Izvadite ih i pokrijte. Na istu masnoću stavite malo maslac, kada se zagrije dodajte luk i češnjak. Posolite. Dodajte kopar. Kada je luk omekšao vratite okruglice u tavu, podlijte bijelim vinom. Kada vino ispari dodajte vrhnje, temeljac, senf i začine. Po želji dodajte još kopra.

Batata ispecite u kori ili skuhajte. Izradite ga štapnim mikserom, dodajte maslac i začine. Za rustikalniji pire na grubo zdrobite batat gnječilicom za krumpir.

​Dobar tek!

Prijavite se na newsletter

Budite uvijek u toku i ne propustite korisne informacije.