Jelenji sote s vrganjima i kestenima

Sastojci:
600 g jelenjeg buta
50 g maslaca
200 g vrganja
200 g crvenog luka
300 g kestena
50 g džema od smokve i naranče
50 g suhih brusnica
sol, papar, vegeta
crno vino

Bijeli žganci s krumpirom:
200g krumpira
100g pšeničnog griza
0,25l mlijeka

Priprema sotea:
Jelenji but marinirati 2 dana u ulju.
Crveni luk pirjati s jelenjim mesom narezanim na trakice, dodati začine i podlijevati s mesnim temeljcem. Kestene skuhati, očistiti, pola propasirati u umak,  a pola ostaviti cijele.
Kad meso omekša ubaciti vrganje, džem od smokve i naranče, te brusnice. Umak poboljšati s crnim vinom po želji.
Priprema bijelih žganca s krumpirom:
Skuhati krumpir te ga propasirati. Ugrijati zajedno 250ml vode i 250ml mlijeka, posoliti te ukuhati griz, umiješati propasirani krumpir i maslac te dobro promiješati.
Oblikovati prilog sa žlicom po želji, preliti s maslacem ili proprženim špekom.

Dobar tek!

 

Prijavite se na newsletter

Budite uvijek u toku i ne propustite korisne informacije.