Bulgur s piletinom i šarenim povrćem

Sastojci:
150 g crvene i žute paprike
100 g mrkve
100 g šparoga
100 g luka
150 g  tikvica
400 g pilećeg filea
400 g bulgur mješavine
maslinovo ulje
češnjak
svježi peršin
maslac

Priprema:
Nasjeckamo luk, papriku i tikvice na kockice, mrkvu na trakice te šparoge na veće kolutiće. Piletinu narežemo na trakice i popržimo na vrućem ulju te posolimo i popaprimo. Pečenu piletinu izvadimo iz tave i stavimo na toplo. Na masnoću na kojoj se pekla piletina dodamo luk, papriku i na trakice narezanu mrkvu.
Posolimo i pustimo da se dinsta na srednje jakoj vatri.

U lonac s vrelom vodom dodamo nekoliko kapi ulja stavimo bulgur, promiješamo i kuhamo po uputama na pakiranju. Na dinstano povrće dodamo sitno sjeckani češnjak, tikvice i šparoge i pečenu piletinu. Kuhani bulgur ocijedimo te ga dodamo u tavu s povrćem i mesom. Dodamo kockicu maslaca i sve zajedno promiješamo.
Posipamo  sa svježe sjeckanim peršinom.

Jelo je pripremio chef Miljenko iz KTC restorana „Barok“ Varaždin.

Dobar tek!
 

Prijavite se na newsletter

Budite uvijek u toku i ne propustite korisne informacije.