Nagradni natječaj "Mislimo zeleno"
Poštovani ravnatelj/ice,

želimo Vas upoznati s novim natječajem koji organiziramo u sklopu društveno odgovornog poslovanja(DOP). Nakon vrlo uspješne suradnje s vrtićima iz 25 gradova u kojima poslujemo, želja nam je nastaviti suradnju s našim najmlađima. U proteklom periodu u suradnji s vrtićima organizirali smo dva vrlo uspješna natječaja.

U prvom natječaju „Vaš vrt(ić)“, pobjednički vrtić osvojio je pravi organski vrt. Družili smo se s djecom i njihovim tetama te im zajednički izradili pravi vrt začinskog bilja, a pritom smo i educirali najmlađe o važnosti organskog uzgoja. U drugom natječaju „Najkreativniji vrtićanci“zadatak je bio izrada „novih predmeta“ od recikliranih materijala.

Pristiglo nam je puno lijepih radova, a uz nagrađivanje najraskošnijeg, najzanimljivijeg i najduhovitijeg rada organizirali smo i izložbu u prostorijama Turističke zajednice Križevci. Izložba je bila vrlo posjećena od strane starijih sugrađana te školaraca i vrtićanaca. Izložba je bila i medijski popraćena s prilogom u IN Magazinu i ostalim medijima.

Ideja svakog natječaja u sklopu DOP-a, uz poticanje kreativnosti i razvijanje vještina kod djece je i edukacija.

Pozivamo Vas da prijavite Vaš vrtić na novi KTC natječaj naziva „Mislimo zeleno“! Cilj natječaja je educirati i upoznati najmlađe s prirodnim materijalima od kojih se mogu izraditi vrlo lijepi predmeti, a da pritom ne zagađuju okoliš. Ekološki prihvatljivi materijali ne čuvaju samo okoliš već i naše zdravlje. Izradite i pošaljite nam našu maskotu sove. Koje ćete prirodne materijale pritom koristiti prepuštamo na izbor odgajateljima i djeci, a mi ćemo navesti samo neke prijedloge(drvo, glina, kamenčići, pluto, slama…) Učenje i istraživanje prirodnih( eco-friendly) materijala neka im bude zanimljiva pustolovina.

Kako bi sačuvali našu planetu za buduće generacije, „misliti zeleno“ ne bi smjela biti samo fraza niti pomodarstvo, već nešto na čemu bi trebali aktivno raditi i prenositi na najmlađe. Nadamo se da smo Vas zainteresirali te da ćete navedeno prezentirati odgajateljima i djeci.

Veselimo se Vašoj prijavi i radovima.