Dobitnici nagrada u nagradnom natječaju "Mislimo zeleno"
Ovo je treći natječaj u sklopu ovog projekta, a kao i prethodna dva natječaja, organiziran je u suradnji s vrtićima iz 25 gradova u kojima KTC posluje.

Ideja svakog natječaja u sklopu DOP-a, uz poticanje kreativnosti i razvijanje vještina kod djece je i edukacija.

Cilj natječaja “Mislimo zeleno” je educirati i upoznati najmlađe s prirodnim materijalima od kojih se mogu izraditi vrlo lijepi predmeti, a da pritom ne zagađuju okoliš. Ekološki prihvatljivi materijali ne čuvaju samo okoliš već i naše zdravlje. Pozvali smo vrtiće da izrade i pošalju nam našu maskotu sove. Koje će prirodne materijale pritom koristiti prepustili smo na izbor odgajateljima i djeci, a mi smo naveli samo neke prijedloge(drvo, glina, kamenčići, pluto, slama…) Zaželjeli smo da im učenje i istraživanje prirodnih (eco-friendly) materijala bude zanimljiva pustolovina.

Zaključak i poruka cijelog natječaja je… kako bi sačuvali našu planetu za buduće generacije, „misliti zeleno“ ne bi smjela biti samo fraza niti pomodarstvo, već nešto na čemu bi trebali aktivno raditi i prenositi na najmlađe. S obzirom na temu, finale samog natječaja i proglašenje pobjednika odlučili smo “vezati” uz obilježavanje Dana planeta Zemlje, 22. travnja.

Na KTC natječaj “Mislimo zeleno” prijavilo se više od 40 vrtića. U gotovo sve pristigle radove uloženo je puno truda i ljubavi te nam izbor pobjedničkog rada nije bio nimalo lagan. Ipak, rad za koji je naš stručni žiri odlučio da je najuspješniji, osim što je kreativan i rađen s mnogo strpljenja, izrađen je isključivo od prirodnih materijala.

Uz proglašenje najboljeg rada Dječjeg vrtića “Cvrčak” iz Čakovca(skupina “Mjehurići”) koji je osvojio KTC poklon bon od 3.000,00 kn posebnu pažnju privukla su nam dva rada koja smo izvan propozicija natječaja odlučili izdvojiti i nagraditi poklon paketima. Riječ je o radu iz Dječjeg vrtića “Škrinjica” iz Radoboja naziva “Hvatač snova” koji smo proglasili najoriginalnijim radom te je osvojio vrijedan poklon paket i drugi rad došao nam je iz Dječjeg vrtića “Suncokret” iz Slatine koji je također osvojio poklon paket, a proglašen je najkreativnijim radom.

Pobjednik natječaja – 1. nagrada: poklon bon 3.000,00kn

2. nagrade: poklon bonovi 500,00k