Vlastita proizvodnja i otkup meda

Od berbe do plasmana proizvoda putem mreže robnih centara KTC-a potrebno je 24 sata.

PLASTENIK KRIŽEVCI

Prije nekoliko godina KTC je pokrenuo vlastitu plasteničku proizvodnju s prvim plastenikom koji je sagrađen u Križevcima. Na površini od 4000 m² proizvodi se salata, krastavci i paprika.

Plastenik Virovitica

Proizvodnja rajčice u zaštićenom prostoru
Uz trgovački centar KTC Virovitica nalazi se plastenik za uzgoj rajčice u zaštićenom prostoru. Rajčica se uzgaja u sistemu hidroponije na organskom supstratu od kokosa.
Prednosti hidroponskog uzgoja u zaštićenom prostoru su višestruke. Smanjena je pojava patogena, manja upotreba sredstava za zaštitu bilja, smanjeno je onečišćavanje okoliša, a postiže se visoki intenzitet proizvodnje. Sadnja presadnica počinje već u siječnju, uz očekivanu prvu berbu već u travnju, koja traje do kraja studenoga. U integriranoj proizvodnji uz veliko učešće korištenja bioloških sredstava, proizvodi se zdrav i kvalitetan proizvod koji se očituje odličnim okusom i mirisom.

Otkup meda

Otkup meda vršimo isključivo na području Republike Hrvatske. U asortimanu se nalazi cvjetni i bagremov med koji možete naći na policama svih KTC-ovih robnih centara. Svaki med je prošao laboratorijsku analizu – organoleptičko ispitivanje, fizikalno-kemijsku analizu, analizu peludi i biološke analize.